Unieke like & win acties

Like & win acties op social media doen het goed. De doelgroep is vaak bereid jouw bericht te liken als er een mooie prijs te winnen valt. Hierdoor neemt jouw naamsbekendheid in korte tijd flink toe. Met een like & win actie bereik je een grote en diverse doelgroep. Maar wist je dat een like & win actie aan bepaalde voorwaarden moet voldoen? Wij wel! Zowel de wet als Facebook stellen eisen aan de inhoud van like & win acties.  

 

Wanneer kies je voor een like & win actie?

Een like & win actie is vooral geschikt voor een brede doelgroep. Een goede actie zorgt binnen korte tijd voor een hogere naamsbekendheid, meer volgers en awareness voor jouw product of dienst. Vestig bijvoorbeeld de aandacht op een recente assortimentsuitbreiding of zet met een goede like & win actie een geheel nieuw bedrijf in de markt. Omdat hiermee doorgaans ook het aantal volgers groeit, komen toekomstige berichten bij meer mensen onder de aandacht. Zorg altijd voor goede content die aansluit op de gewenste doelgroep: tekst én beeld!

 

De valkuilen van een like & win actie

Wil je een heel specifieke doelgroep bereiken of alleen bekendheid verwerven in een bepaalde regio? Kies dan niet voor een like & win actie, maar voor Facebook Advertising. Je kunt bij een like & win actie namelijk minder goed segmenteren. Facebook Advertising biedt die mogelijkheid wel. Bestaat jouw doelgroep bijvoorbeeld alleen uit mannen tussen de 20 en de 30 jaar oud, woonachtig in Rotterdam? Dan bereik je met een like & win actie ook heel veel mensen die voor jouw organisatie niet relevant zijn. De kwaliteit van jouw volgers is in dit geval belangrijker dan de kwantiteit en dus kies je voor Facebook Advertising.

 

Ga jij voor meer naamsbekendheid?

Add Social gaat voor resultaat. Wij meten de conversie en sturen bij waar nodig, zodat jouw unieke like & winactie maximaal rendement oplevert. Sta je voor een uitdaging? Maak gerust een afspraak met één van onze specialisten. Add Social ontwikkelt een unieke like & win actie die voldoet aan de voorwaarden die wettelijk zijn gesteld. Ook houden wij ons uiteraard aan het reglement van Facebook.

Neem vrijblijvend contact op

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000