Social media advertising

De borden langs het voetbalveld van Ajax? De reclamemast langs de A10? Het reclameblok tijdens het WK voetbal? Nee, de meest gewilde plaats voor een reclame is de social media tijdlijn. En terecht. Het gros van de wereldbevolking maakt immers dagelijks gebruik van social media. Wil jij een prominent en opvallend plaatsje op deze o zo gewilde tijdlijn? Schakel dan de specialisten van Add Social in.

 

De voordelen van social media advertising

Social mediakanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn weten veel. Griezelig veel. Deze kanalen hebben niet alleen zicht op algemene zaken zoals leeftijd, geslacht en woonplaats, maar kennen ook de interesses en vaak de werksituatie van elk individu dat bij het social mediakanaal is aangesloten. Ideaal voor adverteerders, want dankzij deze gegevens is zeer specifieke en gerichte doelgroepsegmentatie mogelijk.

 

Omdat je zo gericht adverteert, bereik je alleen personen die relevant zijn voor jouw dienst of product. De kans dat jouw investering het gewenste resultaat oplevert is dus veel groter dan wanneer je een medium gebruikt zonder mogelijkheden tot ‘voorsorteren’. Je betaalt dan immers ook voor bereik waar je weinig aan hebt. Wil je gericht adverteren en hiervoor niet meer betalen dan nodig is? Social media-adverteren is jouw ding.

 

Social media-adverteren en een brede doelgroep

Is jouw doelgroep de volledige Nederlandse bevolking? Of heb je eigenlijk geen idee wie jouw doelgroep is en waar hij zich bevindt? Dan is social media-adverteren niet de oplossing. Want hoe groter de doelgroep, hoe groter de financiële investering die je moet doen om iedereen te bereiken. Wij raden in dit geval meestal een Google Adwordscampagne aan.

 

Welk kanaal kies je?

Adverteren is mogelijk op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en YouTube. Welk kanaal kies je? Dat is afhankelijk van het doel en de doelgroep van de advertentiecampagne. Praat eens met een specialist van Add Social. Aan de hand van de kenmerken van elk kanaal besluiten wij samen met jou waar de campagne het meeste effect heeft. Daarna kiezen we een strategie. Wil je meer nieuwe websitebezoekers en een hogere naamsbekendheid? Dan is een prospectingcampagne de juiste keuze. Wil je bestaande leads over de streep trekken? Dan gaan we voor een remarketingcampagne.

Neem vrijblijvend contact op

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000