Wat gebeurde er in oktober op Social media?

Het is alweer november, maar wat is er in oktober allemaal gebeurd op social media? In deze blog zetten wij het voor jou op een rijtje!


Anne Faber

Een grote gebeurtenis in oktober was het overlijden van de 25-jarige Anne Faber na een vermissing van twee weken. Anne verdween op 29 september tijdens een fietstocht in Utrecht en na een zoektocht van twee weken werd zij op 12 oktober dood aangetroffen. Heel Nederland was geschokt en rouwde om haar dood. In het uur na de bekendmaking van haar dood verschenen er ruim 9000 tweets en meer dan 200 berichten op Facebook, vooral steunbetuigingen aan de familie. Veel mensen leefden mee en waren met hun gedachten bij Anne.

Dierendag

Dierendag, de dag waar wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Op 4 oktober was het weer zover. Online is dierendag altijd een populair gespreksonderwerp. Zo ook in oktober, met meer dan 17000 berichten spraken we over de dag van de dieren. 

Eberhard van der Laan

Een ander groot gespreksonderwerp was het overlijden van Eberhard van der Laan op 5 oktober, de burgemeester van Amsterdam. Op 6 oktober kwam het nieuws naar buiten, vervolgens hebben we het vooral op Twitter in meer dan 25000 berichten over de dood van de burgemeester. 

Me too

#metoo, het begon allemaal met een tweet van actrice Alyssa Milano nadat Hollywood-producer Harvey Weinstein was beschuldigd van verkrachting en seksuele intimidatie. In deze tweet vertelde zij haar volgers om #metoo als status te gebruiken als je als vrouw seksueel geïntimideerd of seksueel misbruikt bent. Met als doel om de wereld de grootte van het probleem aan te geven. Sindsdien deden vrouwen met hashtag #metoo massaal het boekje open over seksueel misbruik. De dag na de tweet van Alyssa Milano werd de hashtag #metoo al meer dan 7200 keer gebruikt en de dag daarna zelfs al bijna 10000 keer. De hashtag #metoo bleef nog dagenlang trending topic.

 

Polls op Instagram

Een nieuwe hype op het social mediaplatform Instagram was de nieuwe feature polls. Op je foto of video in je Instagram Story kun je nu namelijk een poll toevoegen. Wat houdt dat in? Gebruikers kunnen een vraag met twee bijbehorende opties invoeren, deze twee opties kunnen worden ingevuld door de volgers van de gebruiker. De volgers krijgen na het beantwoorden van de poll ook de verhouding van de antwoorden van de andere volgers te zien. Als gebruiker kun je tijdens de poll zien wat de huidige resultaten zijn. De poll heeft een tijdlimiet, na 24 uur wordt de poll namelijk automatisch verwijderd. Kijkers kunnen na het stemmen meteen de verhouding tussen de twee stemmen zien.

 

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000