Wat gebeurde er in november op social media?

Nog maar één maand gaan en dan hebben we met zijn allen weer een rondje om de zon gemaakt. In deze blog blikken we nog even terug op de gebeurtenissen op social media van november 2017.

A7 blokkade – 21 november

Uit de top 5 meest gelikete nieuwsberichten in november, gingen er maar liefst 3 over de A7 blokkade in Fryslân. Wat gebeurde er ook al weer?
Een groep anti-zwarte-piet-activisten wilde bij de intocht van sinterklaas in Dokkum een demonstratie houden tegen de geschminkte kindervriend. Met 3 bussen reden zij, bewapend met een toezegging voor de demonstratie, vanaf de randstad richting het Friese stadje. Een groep ontevreden Dokkumers kon zich totaal niet vinden in het besluit van hun burgermeester om de demonstratie door te laten gaan en besloot actie te ondernemen.

Met 10 auto’s wachtten zij de bussen op de A7 op. Toen de bussen gespot waren bracht de groep deze tot stilstand door een wegblokkade op te zetten. Social media ontplofte met (gemengde) berichten op het nieuws. Volgens sommige voorstanders van zwarte piet hadden de Dokkumers een heldendaad begaan die op zijn minst beloont diende te worden met een lintje van de koning. Er waren ook mensen die het schandalig vonden dat weggebruikers onnodig in gevaar zijn gebracht.

De massale reactie social media gaf weer eens duidelijk hoe ongelooflijk gevoelig de “sinterklaas discussie” ligt in ons prachtige land.

 

 

Bitcoin 

Hoe kan dat? Wat als? Stel dat.. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk..?

De kans is groot dat een van bovenstaande gedachten meerdere keren door je hoofd spookte in de afgelopen maand. De Cryptomunt Bitcoin behaalde namelijk zijn all-time-high op eerst $10.000 toen $11.000 en op het moment van schrijven zelfs bijna $15.000 USD! De munt die vorig jaar nog op $800,- stond heeft het afgelopen jaar een gigantische groei doorgemaakt. Had je vorig jaar €1000,- geïnvesteerd had je nu meer dan €15.000,- kunnen innen. Volgens sceptici gaat het om een bubbel ALA tulpenmanie, maar volgens sommige experts is een prijs van $100.000,- dollar in het jaar 2020 realistisch.
John McAfee, van de bekende virusbeschermer, is ervan overtuigt dat de Bitcoin prijs eind 2020 zelfs $1 miljoen is. Als dit niet gebeurt heeft hij belooft zijn eigen geslachtsdeel op te eten.

 

 

Rode wijn en chocolade goed voor je? – 10 november

Eindelijk is het ze gelukt! Engelse onderzoekers hebben bewijs gevonden dat rode wijn en chocolade goed is voor de huid.

Onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton voegden flavonoïdenstofjes die voorkomen in rode wijn en chocolade toe aan oude huidcellen. Het resultaat was dat de oude cellen een verjongingskuur kregen door flavonoïdenstofjes toe te voegen.
Dit artikel van het AD was de meest gelikete nieuwsbericht van Nederland in november.

https://www.ad.nl/gezond/rode-wijn-en-chocolade-blijken-wondermiddel-tegen-veroudering~ae87c2d8/

 

 

 

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000