Wat gebeurde er in augustus op social media?

De maand augustus is weer voorbij gevlogen. Veel zonnige dagen en een sportieve maand hebben we achter de rug. Wij zetten voor je op een rijtje wat er in augustus allemaal speelde op social media!

 

Aanslag Barcelona

Op 17 augustus werd er door de Islamitische Staat (IS) opnieuw een aanslag gepleegd op de Ramblas in Barcelona. Een busje reed op de Ramblas in het centrum van Barcelona in op meerdere voetgangers. Tot nu toe zijn er 13 doden gevallen en meer dan honderd gewonden. Met de hashtag #RedesSociales konden mensen op Twitter laten weten aan vrienden en familie dat ze veilig waren.

 

Max Verstappen op Spa

De zomerstop van de F1 is weer voorbij en Max Verstappen kon zijn trouwe fans een fantastische race laten zien op Spa. Helaas liet zijn auto, zoals het gehele seizoen, hem opnieuw in de steek. De kwalificatie was perfect. “Er zat niet meer in, maar de tijden waren goed” vertelde Max bij Peptalk. De race startte goed, maar in ronde 8 ging over de boordradio opnieuw: “Fail 1, Fail 1, Fail 1”. Opnieuw was Max Verstappen uitgeschakeld door een probleem aan zijn auto. Sinds Max zijn debuut heeft gemaakt bij Red Bull in mei van 2016 is heel Nederland in de ban van F1. Steeds meer fans volgen Max door heel Europa heen. Helaas heeft dat dit seizoen niet veel goeds uitgepakt, want al 6 keer is Max uitgeschakeld dit seizoen door een probleem aan zijn auto. Ook voorafgaand aan de race is er veel aandacht voor Max Verstappen en zijn Red Bull team en social media weet hier leuk op te reageren. Zo had de Telegraaf een mooie kop: “Max heeft zin in Spa”. De reacties waren in ieder geval om te lachen!

 

EK Dames voetbal

De Nederlandse oranje leeuwinnen hebben voor het eerst het EK voetval gewonnen tegen Denemarken! Nederland kwam eerst op een 1-0 achterstand, nadat de Denen een terechte strafschop kregen. Miedema zorgde voor gelijkspel na een mooie aanval en niet lang daarna schiet Martens Nederland op voorsprong. Vlak na de rust scoorde de Denen 2-2. Spitse zet opnieuw Nederland op voorsprong na een vrije trap en Miedema maakt een eind aan alle onzekerheid en schiet 4-2 naar binnen! Gedurende het toernooi werd de liefde voor de oranje leeuwinnen steeds groter.  Ook op social media hebben zij een grote inhaalslag gemaakt. Iedereen kon meekijken hoe ze binnenskamers het toernooi beleefden. De feestjes van de spelersbus gaven toch wel een goed beeld van hoe de dames zich op dat moment voelde.

 

Hurricane Harvey

Sinds vrijdagavond 25 augustus is Amerika in de ban van orkaan Harvey. De orkaan heeft categorie 3. Twaalf jaar geleden kreeg de VS. voor het laatst een storm van die categorie voor de kiezen. Ondertussen is het dodental opgelopen tot 18 en zijn circa 30.000 mensen hun huis kwijt omdat deze is ondergelopen. Meerdere Hollywoodsterren openen hun portemonnee om de miljoenen aan schade te helpen herstellen. Kevin Hart riep via social media meerdere collega’s op om te doneren. Hijzelf gaf 25.000 dollar. Daarna volgde Chris Brown met 100.000 dollar, Dwayne Johnsen met 25.000 dollar, DJ Khaled met 25.000 dollar en Beyonce met maar liefst 7 miljoen dollar. Allemaal voor het Amerikaanse Rode Kruis. Via social media maakte al deze celebraties het nieuws bekend. Ook Sandra Bullock doneerde uit vrije wil 1 miljoen dollar aan the Red Cross.

 

 

Facebook zet steeds zwaarder in op video

We weten het al een tijdje, maar nemen het niet serieus genoeg: Video’s zijn mateloos populair op Facebook. Onlangs heeft Facebook de mid-roll ad geïntroduceerd en video’s krijgen een steeds belangrijkere plek op de tijdlijn. Video’s worden vaker gedeeld dan gewone berichten op Facebook en Facebook zet steeds zwaarder in op video. Dit kun je zien doordat er steeds meer video’s op je tijdlijn verschijnen en doordat er zelfs tussen video’s al advertenties worden afgespeeld. Sinds augustus worden langere video’s met een goede retentie meer gepusht op de tijdlijn. Hierdoor is het makkelijker om mid-roll ads toe te voegen voor Facebook. Steeds meer bedrijfspagina's kunnen hun omslagfoto veranderen in een video in plaats van een foto. Een andere belangrijke update is dat Facebook bij auto-play de geluidinstellingen van je telefoon overneemt. Voorheen werd 85% van de video’s bekeken zonder geluid, dit zal met deze update sterk verminderen.

 

Instagram maakt albums plaatsen gemakkelijker

Sinds kort kun je meerdere foto’s tegelijkertijd plaatsen in één Instagram bericht. Je kon dit alleen met vierkante foto’s doen. Dus awkward foto’s zaten er geheid tussen. Sinds 29 augustus is het mogelijk om een album aan te maken met meerdere maten foto’s. Je kunt nu kiezen tussen een landscape of portrait foto.

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000