Videotrends van 2019

We zitten alweer op de helft van het jaar 2019! De tijd vliegt voorbij. Dat betekent ook dat er allemaal nieuwe trends op online gebied zijn. Zo zijn er ook nieuwe trends rondom video. Ben jij benieuwd om welke trends dit gaat? Lees dan verder!

Video als leermiddel

E-learning, ofwel leren middels informatie- en communicatietechnologie zoals het internet, is hot. Waarom? Het is een ideale manier om ingewikkelde en droge leerstof toegankelijk en leuk te maken. Je bereikt er mensen mee buiten het klaslokaal en maakt bovendien informatie beschikbaar op momenten dat je publiek het wilt.

Vloggen

Hoe persoonlijker hoe beter! We zien dat steeds meer bedrijven vlogs inzetten voor het promoten van het bedrijf. Vloggen is voor ondernemers een ideale manier om hun menselijke kant te laten zien. Op die manier voelen mensen zich meer verbonden met het bedrijf en zijn ze eerder geneigd zaken te doen.

Mobiel

Het kijken van online video's via smartphone blijft stijgen en is sinds 2015 zelfs verviervoudigt. Onlosmakelijk verbonden met mobiele video zijn vierkante en verticale video’s. Deze maken optimaal gebruik van het scherm van een smartphone en zorgen daarvoor voor een hogere conversie. Ook kenmerkend voor mobiele video’s is dat ze vaak kort en snel zijn. Dit komt door de kortere concentratieboog die mobiele kijkers hebben.

Jonge doelgroep

Het nieuwe vloggen: stories. Naast de gewone tijdlijn van Instagram heb je ook Instagram Stories, wat hetzelfde principe is als Snapchat. Er kunnen kleine stukjes video worden opgenomen van wat je aan het doen bent. Door al deze kleine stukjes achter elkaar te zetten, krijg je een mini vlog, weliswaar met verticaal beeld. Door polls en sliders in te voegen krijg je ook meer interactie met je kijker. Deze vorm van video spreekt met name jonge doelgroepen aan.

Interactie video

Een interactieve video is een video waarbij de kijker zelf kan bepalen wat hij/zij wil zien. Ook kan hij of zij zelf het tempo bepalen. Interactieve video’s zijn efficiënter en effectiever bij het overdragen van informatie. Daarnaast is interactieve video bruikbaar voor bijvoorbeeld het werven van nieuw personeel. Zo kun je een video combineren met een online sollicitatieformulier.

Video laten maken door Add Social

Wil jij ook een bedrijfsvideo die overtuigt, bindt en raakt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen jou graag met een bedrijfsvideo, productvideo of animatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op via 0229-763000.

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000