Social Media Marketeer: Esmee Otter

In juni 2019 ben ik, Esmee Otter, bij Add Social begonnen als kersverse social media marketeer. Voor deze nieuwe job heb ik vier jaar bij De Telegraaf gewerkt, waar ik van social media redacteur uitgroeide tot specialist. Statistieken hebben geen geheim voor mij en ik ben graag veel bezig met creatief schrijven en fotografie.

 

Leren is mijn trigger

Vanwaar de overstap van De Telegraaf naar Add Social? Ik heb ontzettend veel geleerd bij De Telegraaf en dat kan ik de rest van mijn leven goed gebruiken. Op een gegeven moment bereikte ik echter een soort plafond en er viel weinig nieuws voor mij te leren binnen dat bedrijf. Zo kwam ik terecht bij Add Social. Of het vanwege mijn jarenlange ervaring als social mediamanager was, mijn creativiteit als cosplayer of mijn leergierigheid… Ik denk dat alle beetjes hielpen!

Bij Add Social krijg ik de ruimte om alle ins en outs over marketing te leren en dat pak ik aardig snel op. Ik heb inmiddels al diverse social mediacampagnes van A tot Z opgezet en mooie resultaten behaald met o.a. remarketing voor een van mijn klanten.

 

Creatieve geest

Bij Add Social mag mijn geestelijke molen weer volop draaien omdat ik voor verschillende klanten toffe content mag maken: zelf fotootjes schieten bij de Westfriese Beurs, frisse posts schrijven voor Fitnessclub Nederland en tal van afbeeldingen vormgeven voor Geefeenboompje.nl.

Daarnaast mag ik de nieuwsbrieven en de blogs op me nemen en daar word ik erg blij van! Ik schrijf al zolang ik een pen vast kan houden en vroeger gebruikte ik hier zelfs nog een typemachine voor. Ik heb al enkele fictieboeken op de plank staan (wie weet worden die ooit nog traditioneel uitgegeven) en ik ben recentelijk begonnen met het schrijven en verfilmen van filmscriptjes. Ook heb ik mijn eigen website met blogs en vlogs over cosplay.

 

Cosplay

Wie? Nee, wat! Cosplayen houdt in dat je je verkleedt als een personage uit een film, een serie, een videogame of bijvoorbeeld een stripboek. Je kunt het zo gek niet bedenken! Ik maak doorgaans mijn eigen kostuums, met mijn naaimachine en gereedschap, en mijn voortgang leg ik vast op foto en video. 

Ik heb mijn eigen cosplayreeks op InsideGamer genaamd Esmee in Cosplay, waarin ik enkele projecten uitlicht zoals het maken van het personage Ciri, uit de videogame The Witcher 3. Dit specifieke kostuum maakte ik voor de conventie Dutch Comic Con, een van de vele evenementen in Nederland waar cosplayers samenkomen om hun favoriete aspecten uit de popcultuur te vieren.

Ben je nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje op www.esmeeincosplay.nl!

  

Van je hobby je werk maken

Ik ben van mening dat werk leuk moet zijn en net zoals cosplay zowel een hobby als een baan voor me is, is content creatie voor social media dat ook! Natuurlijk, je werkt om een inkomen te hebben, maar wat is er mooier dan van je hobby je werk te kunnen maken?

Mijn favoriete bezigheden worden hier optimaal benut: schrijven, fotograferen, filmen, leren en brainstormen. Daarnaast mag ik bij klanten langs en dat is goed voor mijn sociale kant. Een heerlijke werklunch bij Meta in Hoorn, iedere donderdagochtend samen met een styliste settings bouwen en fotograferen bij de Westfriese Beurs en regelmatig een kijkje achter de schermen krijgen bij Schouten Techniek.

 

Blijf lezen

Je zult nog genoeg van mij lezen gezien ik lekker blijf bloggen voor Add Social. Ik houd je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van social media, informeer je over de do’s en don’ts op social media én geef je tips over goede content. Ook zal ik de social mediatrainingen gaan geven, dus als je inmiddels overtuigd bent van mijn expertise en enthousiasme: meld je aan!

Door:


Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000