Instagram updates

Social media zijn dagelijks de meest gebruikte apps op telefoons, tablets en pc’s. Toch moeten de ontwikkelaars ervan wel zorgen dat het ook daadwerkelijk interessant blijft. Instagram heeft daarom de laatste tijd weer heel wat updates doorgevoerd en er komen en nog een paar aan de komende maanden. Hieronder vertel ik je er meer over!

 

Post delen op meerdere accounts

Sinds kort is het mogelijk om een bericht niet alleen door te zetten naar je Facebookpagina, maar ook om de post door te plaatsen naar meerdere Instagram-accounts die jij beheert. Je volgt dezelfde stappen als normaal, maar bij het laatste stapje waar je het bericht schrijft, kun je nu ook kiezen voor andere accounts.

 

Spraakberichten in chats

Ik keek zojuist even verbaast naar mijn collega, want oh wat fijn dat we eindelijk spraakberichten kunnen versturen in prive- en groepschats! De nieuwe functie vind je rechts bovenin bij het papieren vliegtuigje. Als je een gesprek opent, kun je een spraakbericht versturen door op het microfoontje te klikken. Het bericht mag maximaal 1 minuut duren. Wil je het bericht toch niet versturen nadat je het hebt opgenomen, dan kun je hem gemakkelijk naar de prullenbak slepen. Ook handsfree een bericht inspreken is mogelijk. Net als bij WhatsApp kun je het microfoontje omhoog vegen zodat de app het vast houdt.

 

Collecties openbaar

Instagram heeft sinds twee jaar collecties toegevoegd aan het platform. Je kunt berichten opslaan en in een ‘eigen’ collectie verzamelen. Dit werkt hetzelfde als op Pinterest, maar op Pinterest ziet vervolgens iedereen je bewaarde afbeeldingen (behalve als je dit op privé zet). Op Instagram is het alleen mogelijk om dit privé te bekijken, maar daar gaat verandering inkomen. In een volgende update wordt het mogelijk om de functie ‘make collection public’ te gebruiken. Hierdoor gaat Instagram de concurrentie met Pinterest aan!

 

Netflix koppelen aan Instagram

Netflix is een steeds populairder video platform aan het worden, maar zij willen natuurlijk nog meer populariteit winnen. En hoe kun je dit nou beter doen dan via social media? Daarom heeft Netflix een handige functie toegevoegd aan Instagram. Netflix gebruikers kunnen vanaf nu hun films en series rechtstreeks vanuit de mobiele app van Netflix delen in Instagram stories.

 

Fake followers

Instagram groeit nog steeds qua populariteit, maar de fake followers worden vanaf nu strenger aangepakt. Inmiddels heeft Instagram hier verschillende tools voor ontwikkeld die de accounts kunnen herkennen. Een van de maatregelen ter herkenning is dat onder andere accounts die vals zijn, worden gevraagd of zij hun wachtwoord willen wijzigen. Hiermee wordt voorkomen dat bedrijven er onbedoeld toegang tot hebben om er verkeerde dingen mee te doen.

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000