Facebook populairder als vacaturesite dan LinkedIn

Uit onderzoek van het UWV onder zo’n 6.700 bedrijven blijkt dat Facebook onder de Nederlandse werkgevers een populairder platform is om vacatures te verspreiden dan LinkedIn.

Maar liefst 82% van de ondervraagde werkgevers geeft aan Facebook te gebruiken om vacatures te verspreiden. LinkedIn komt met 60% op een tweede plek terecht, gevolgd door Twitter met 19% en Instagram met 10%.

 

Meer vacatures voor lager en middelbaarniveau

Uit onderzoek is ook gebleken dat welk social mediakanaal gebruikt wordt, afhankelijk is van de vacature. Zo worden er op Facebook meer vacatures geplaatst voor lager en middelbaarniveau, terwijl op LinkedIn meer naar personeel wordt gezocht met een hoger opleidingsniveau.

De rol van social media wordt steeds groter bij het werven van personeel. Vorig jaar gaf de helft van de ondervraagden aan, mensen te werven via social media. Maar momenteel zegt 75% van de werkgevers social media in de toekomst te gaan inzetten om personeel te werven.

 

Personeel werven via Add Social

Wist je dat Add Social voor meerdere bedrijven al maandelijks campagne voert op vacatures. Vooral in de techniek sector weten wij met de juiste handvatten, maandelijks nieuwe sollicitanten te werven! 

Benieuwd hoe wij voor jouw bedrijf personeel kunnen werven? Neem vrijblijvend contact op!

 

(bron: NU.nl)

Neem vrijblijvend contact op

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000