De stage van Thomas

Ik ben Thomas Schaap en ik volg de opleiding Marketing & Communicatie op het Johan Cruyff College in Amsterdam. Vanaf 7 december loop ik stage bij Add Social. De start van de stage was direct leerzaam en ik werd door iedereen goed ontvangen. De meeste mensen binnen het pand kende ik al wegens mijn stage bij ipsis in 2016. ipsis is een reclamebureau gevestigd in hetzelfde pand als Add Social.


De eerste week

 

De eerste week van de stage was heel leuk en gelijk ook heel leerzaam. Ik mocht gelijk al wat kleine opdrachten doen voor klanten, hiervoor heb ik kennis gemaakt met Adobe Photoshop en Facebook bedrijfsmanager voor het maken van Visuals in templates van de klanten en het inplannen van Facebook berichten. Daarnaast heb ik verschillende blogs geschreven voor de klanten en Add Social zelf. Het leukste aan het werk bij Add Social is dat het werk heel afwisselend is aangezien je steeds creatieve content moet creëren voor verschillende klanten.

 

Feestdagen

 

Eind december waren natuurlijk de feestdagen, kerst en oud & nieuw. Op de vrijdag voor kerst hadden we een foute kersttrui dag. Iedereen had op deze dag een foute kersttrui aan, dit was een gezellige en leuke werkdag om alvast in de kerstsfeer te komen. Ook hadden we in de kerstperiode een leuk bedrijfsuitje, eerst gingen we uit eten in Wervershoof en daarna gingen we naar een Kerstbeurs waar we ons kerstpakket mochten samenstellen. De week tussen kerst en oud & nieuw had ik even vakantie, maar na oud & nieuw gingen we weer gewoon aan het werk!

 

Examen

 

De stage bij Add Social is ook een onderdeel van mijn opleiding aan het Johan Cruyff College, namelijk het eindexamen Marketing. Voor het eindexamen Marketing moeten er twee onderdelen goed worden afgerond: een marktverkenning en een marktonderzoek voor Add Social. Worden deze twee onderdelen goedgekeurd en zijn de stage-uren bereikt dan heb ik mijn eindexamen Marketing gehaald.

 

De komende tijd

 

Tot eind april loop ik stage bij Add Social en ik kijk er naar uit om nog meer te leren. Ik heb nu vaste klanten waarvoor ik twee keer per week een bericht op Facebook en/of Instagram en LinkedIn inplan. Hier leer ik natuurlijk veel van, daarom ben ik blij dat bij Add Social de stagiaires heel erg worden betrokken bij het bedrijf en de werkzaamheden. Ook je eigen inbreng wordt hierbij gewaardeerd.

 

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000