De stage van Stan

Kennismaking

20 november 2017 begon ik aan een half jaar durend avontuur waarvan ik nu al kan zeggen (10 weken in) dat ik er nog vele jaren met een lach op terug zal kijken. Zelfverzekerd maar voorzichtig observerend maakte ik kennis met het geweldige team van Add Social.

Toen ik voor mijn opleiding Marketing en Communicatie op zoek ging naar een stagebedrijf wist ik niet goed waar te solliciteren. Ik legde aan mijn leraren uit waar het stagebedrijf al dan niet aan diende te voldoen. Het bedrijf moest makkelijk te bereiken zijn, goed aanvoelen en variërende werkzaamheden bieden. Dit wekte bij hen enige ongeloof en irritatie op.. Laten we zeggen dat ik niet helemaal in de positie was om eisen te stellen aan een leerbedrijf. Toch wist ik zeker dat een klik tussen bedrijf en stagiaire noodzakelijk was om een halfjaar durende stage succesvol te laten verlopen.

Tijdens het sollicitatiegesprek maakte ik kennis met Vincent Castenmiller, Janine Moddermann en Marije Bregman van ipsis en Add Social. Het gesprek dat wij die dag gevoerd hebben heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik wilde per se aangenomen worden voor de stage. Mijn gevoel is dat de dames en Vincent dit roken, want het duurde twee zenuwslopende weken voor ik uit Zwaag het verlossende antwoord ontving.

 

Eerste weken

Mijn eerste weken bij Add Social vlogen voorbij. Ik maakte kennis met alle collega’s van zowel Add Social en ipsis en kwam erachter dat mijn voorgevoel juist was. De collega’s zijn allemaal super aardig en behulpzaam. Hierdoor voel ik mijzelf geen stoorzender wanneer ik binnen 4 uur 10 vragen stel. Het team van zowel ipsis en Add Social hebben een geweldige uitstraling en energie die niet goed te beschrijven valt, maar die je meteen voelt als je de Corantijn 27F binnenloopt. Je wordt met open armen ontvangen waardoor ik mij vrijwel direct thuis voelde. De communicatie verloopt hierdoor vloeiend en je bent niet bang om te zeggen wat je denkt. Je weet dat je een eerlijk antwoord terug krijgt, leuk of niet, het is nooit ongemakkelijk. Zelf denk ik dat dit de best mogelijke verhouding is die je kan hebben met collega’s.

 

Feestdagen

In de late decemberdagen was het feest, zo ook bij Add Social. Op de vrijdag voor kerst hadden we bij Add Social een foute truien dag. Hierdoor raakte wij met zijn allen al erg in de kerstsfeer. Donderdag 14 december hadden wij een leuk kerstuitje in Wervershoof. Eerst hebben wij heerlijk gegeten in ’t fortuin in Wervershoof. Daarna gingen we met het hele team naar een kerstbeurs en mochten we zelf een kerspakket samenstellen.

 

Verder..

Tot eind april mag ik stage lopen bij Add Social. Daarna ga ik verder met mijn opleiding Marketing en communicatie op het horizon college in Hoorn. Ik kijk enorm uit naar de komende twee maanden en hoop de stage goed af te ronden.

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000