De stage van Puck

Het begin…

Toen ik voor mijn eerste dag aankwam bij Add Social werd ik hartelijk ontvangen door het team (dit had misschien iets te maken met de pot drop die ik meebracht). Ik kreeg een plekje toegewezen en kon snel aan de slag, er was genoeg te doen! Ik begon met het schrijven van artikelen over trappen, badkamers, briefpapier, visitekaartjes en nog veel meer onderwerpen. Al deze artikelen voor de klanten van ipsis. Een reclamebureau gevestigd bij ons in het pand én de grote broer van Add Social.

Al snel kwamen we erachter dat artikelen schrijven me best makkelijk afging en werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dit werd het maken en inplannen van Facebook content voor klanten. Best een uitdaging, ik had nog nooit met Photoshop of Facebook  bedrijfsmanager gewerkt..

Gelukkig hadden we Bas! Ook een stagiair bij Add Social en (in mijn ogen) een expert op het gebied van Photoshop. Hij heeft me veel geleerd en toen ik de basis onder de knie had, mocht ik aan het werk voor klanten. Het was een gepuzzel in het begin (nu soms nog steeds) maar ik kreeg al snel een paar vaste klanten die ik bij mocht houden. Hier maak ik nog steeds 2 keer in de week een berichtje voor op Facebook.

 

Toen de zomervakantie in zicht was

Na 2 maanden kwam voor mij de zomervakantie steeds dichterbij. Ik mocht steeds meer dingen ondernemen en mee naar afspraken met klanten. Een van de leukste onderdelen aan de stage vind ik zelf. Het omgaan en praten met mensen is iets wat mij erg goed ligt. Iets wat Martijn ook snel doorhad. Daarom mocht ik, samen met collega’s, mee naar Amersfoort. Hier werd een Rabobank Startersevenement gehouden. Dit is een evenement waar beginnende ondernemers of mensen met het idee om te beginnen, onder het genot van een hapje en een drankje kunnen luisteren naar verschillende presentaties. Onder andere Martijn en Joeri gaven presentaties.

Samen met Janneke mocht ik de gasten ontvangen, een naamkaartje geven en doorverwijzen naar welke presentaties ze gingen beluisteren. Ook heb ik zelf veel informatie opgedaan tijdens een presentatie over social media.

De week voor de vakantie mocht ik samen met Janine en Vincent op pad voor een vergadering met Fitnessclub Nederland. Aan mij de opdracht om met nieuwe ideeën te komen voor de Facebook en nieuwe website. Ik kwam met een heel lijstje, waaronder het idee om een social influencer wekelijks een blog te laten schrijven voor FCNL. Binnen een week was dit plan rond en al snel stond de eerste blog van topschaatster Irene Schouten online! Nu schrijft Irene wekelijks een blog op fitnessclubnederland.nl .

 

Na de vakantie

Inmiddels is de zomervakantie voorbij en zijn de laatste 11 weken van mijn stageperiode ingegaan. Dit vliegt voorbij! Ook is meneer Bruin, mijn stagebegeleider van school al meerdere keren langs geweest. Deze gesprekken waren heel positief, school zag niet aankomen dat ik me zo netjes zou gedragen op stage 😉. Gelukkig hebben ook zij inmiddels door dat ik m’n uiterste best doe!

Voor nu liggen mij uitdagingen bij het adverteren op Facebook en het werken met Google Analytics en Adwords. Verder ga ik tot 17 november nog zo veel mogelijk opsteken bij Add Social en daarna weer terug naar school om de rest van de opleiding af te maken.

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000