De stage van Anna-Lotte

Hi all! Mijn naam is Anna-Lotte de Haan, A.K.A Anne-Sophie, Anna of A-L. Vanaf mijn binnenkomst heb ik meteen gekondigd ‘noem mij maar zoals je wilt’. Haha, dit heb ik geweten ook! Sinds november ben ik ‘part of the team’ van het maar al te gezellige Add Social & ipsis.

Wie ben ik?

Over jezelf praten is misschien wel het makkelijkste onderwerp dat je kunt kiezen, laat ik hier dan maar mee beginnen. Ik ben 19 jaar oud en op dit moment volg ik de opleiding Marketing en Communicatie op het Horizon College in Hoorn. Deze opleiding ben ik gestart in 2017 en dit schooljaar behaal ik mijn diploma.

In 2012 startte ik als echte puber mijn middelbare schooltijd op het RSG in Enkhuizen. Hier heb ik mijn HAVO-diploma behaald. Om eerlijk te zijn was ik daarna nog niet in staat om de feestjes en partijen op te geven voor een serieuze studie aan het HBO. Vandaar dat ik heb gekozen voor een MBO-opleiding. Ik kreeg de mogelijkheid om de opleiding versneld af te ronden, dit heb ik met beide handen aangepakt.

Naast mijn opleiding ben ik te vinden in de horeca. Voor of achter de bar, dat verschilt! Werken in de horeca vind ik heerlijk, maar een avondje zelf stappen kan ook zeker geen kwaad.

Mijn stage

Direct wanneer je de Corantijn 27F binnenstapt, voel je een positieve sfeer. Dit merkte ik ook op 20 november 2018, het moment dat ik van start ging met mijn stageperiode. Dit betekent dat ik nu ongeveer 3 maanden deel uitmaak van het team. Op maandag en dinsdag werk ik bij Add Social en op woensdag en donderdag werk ik op de eerste etage bij ipsis. Bij beide bedrijven heb ik het erg naar mijn zin. Dit is de eerste échte stage die ik doe. Eerlijk gezegd vond ik het erg wennen, maar ondertussen heb ik mijn plekje gevonden.

De eerste twee dagen van de week ondersteun ik mijn collega’s van Add Social met social media berichten op diverse social mediakanalen. Op de woensdag en donderdag schrijf ik blogs, landingspagina’s en berichten voor klanten bij ipsis. Tot nu toe heb ik al onwijs veel geleerd en elke dag leer ik iets nieuws! Het leukste vind ik de diversiteit van mijn dag. Doordat wij zo veel verschillende klanten hebben, is elk bericht anders!

Als stagiaire bij zowel Add Social en ipsis word je overal bij betrokken. Interne vergaderingen, vergaderingen tussen beide bedrijven en jaarvergaderingen. Ik vind dit persoonlijk erg fijn, je hoort er echt bij!

En door…

Eind april rond ik mijn stageperiode af. Ik hoop nog veel te leren en ik weet zeker dat dit goed komt. Ik kijk uit naar het behalen van mijn diploma en de start van mijn HBO opleiding.

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000