Add Love - 5 tips van Janine

Oké.. ik kan niet echt zeggen dat ik een relatie expert ben, al zeggen de collega’s van wel. Dit komt waarschijnlijk omdat ik al 10.5 jaar samen ben met mijn vriend Martijn. Kan ik dan zeggen dat ik alles over de liefde weet? Zeker weten van niet! Maar goed.. ik probeer jullie vandaag 5 tips over de liefde te geven. Tips waarvan ik weet dat ze in ieder geval ervoor gezorgd hebben dat Martijn en ik al 10.5 jaar samen zijn.

 1. Leef en laat leven
  Eén van de dingen die mijn vader altijd tegen mij zei vroeger: leef en laat leven! En ik denk dat dat meteen de belangrijkste tip is die ik kan geven. Het is belangrijk dat terwijl je samen een leven opbouwt ook je eigen ‘ding’ kan blijven doen, jezelf kunnen blijven ontwikkelen en zo nu en dan eens gekke dingen kan doen zonder dat je partner er raar van opkijkt.
 2. Wees niet bezitterig
  Martijn zit bij de vrijwillige brandweer en dat neemt soms (lees: regelmatig) veel tijd in beslag. Niet alleen het feit dat hij vaak moet oefenen, maar ook het feit dat hij ieder moment opgeroepen kan worden voor een brand. Daarnaast heeft hij zijn eigen aannemersbedrijf dat heel hard groeit. Ook daar gaat veel tijd in zitten. Ik kan me in 10.5 jaar relatie niet herinneren dat ik hem heb gevraagd of hij iets wil laten/niet meer mag doen. Vraag dan ook nooit aan jouw partner om iets voor jou op te geven, dat kan alleen maar tegen je werken!
 3. Denk niet aan de romantische films
  Denk nooit dat jouw partner net zo perfect kan zijn als in zo’n romantische film waar iedereen perfect is. “Sorry Martijn ;) ook jij hebt je minpunten haha!” En ook zeker zo’n lekkere om erin te gooien: Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Reflecteer zo nu en dan wat je hebt, waar je blij van wordt en waar hij/zij jou blij mee maakt. Soms zijn het de kleine dingetjes zoals m’n ruiten die van de week al gekrabd waren en de sneeuw die van m’n auto af was. Dan word je toch blij? (ik wel hoor haha).
 4. Zeg alsjeblieft niet te vaak “je zeurt”
  Dit is eigenlijk een tip voor alle mannen (en ja ook voor jou, Martijn). Zeg niet te vaak tegen je vriendin/vrouw dat ze zeurt. Want het maakt soms niet uit of we zeggen: “is het eten lekker” of “heb je nou alweer je sokken in de hoek gegooid” alle mannen antwoorden met: “ach joh, je zeurt”. Dit betekent gewoon dat je niet genoeg luistert en daardoor met een snel antwoord moet komen, want anders gaan wij inderdaad zeuren!
 5. Houd van elkaar
  Volgens mij wel de belangrijkste die er in dit rijtje kan en moet staan, heb elkaar lief en houd van elkaar! Zo belangrijk om zo nu en dan eens lieve dingen tegen elkaar te zeggen of elkaar met kleine dingetjes verrassen! Dus ik zeg: loop vanavond naar jouw partner/date toe en vertel diegene even iets liefs.. gewoon omdat het kan!!

Contact

Add Social

De Corantijn 27f, 1689 AN Zwaag
T: 0229 763 000